U fokusu

U suradnji s koncesionarima, SDŽ provela akciju "Obala bez opušaka"

11. rujna 2020.

Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije  i ove je godine u suradnji s koncesionarima na pomorskom dobru organizirao i proveo ekološku akciju "Obala bez opušaka" čime ne samo da se obala i more čuvaju od onečišćenja već i od požara jer neugašeni opušak vrlo često predstavlja njegovu prvu iskru.

U akciji je na području Splitsko-dalmatinske županije sudjelovalo pet koncesionara koji su kupačima i svim drugim posjetiteljima plaža na području Hvara, Stobreča, Dugog Rata i Splita osigurali besplatne pepeljare izrađene od čvrstog kartona. Na predjelu Pokojni Dol na otoku Hvaru, besplatne pepeljare je dijelio ugostiteljski obrt "Mustačo", na predjelu ispred kampa Stobreč koncesionar "Excelsus d.o.o.", na dijelu plaže Trstenik "Hotel Split d.d.", na predjelu kampa Delfin u Dugom Ratu "Andro Internacional d.o.o." i na plaži Ovčice "Frzelin d.o.o.".

Podsjećamo, kampanja "Obala bez opušaka" krenula je prošlog ljeta iz Estepone, ljetovališta na jugu Španjolske. Popularna ekološka akcija kojom se, osim čistih plaža, štiti i podmorski svijet te sprječava mogućnost požara, brzo se proširila Mediteranom i stigla do naše obale.