U fokusu

Inovativni IT projekt "Plaja" odabran među 15 najboljih StartIT@PICS akademije projekta ICT Županija

26. listopada 2020.

Odlukom žirija sastavljenog od uspješnih IT poduzetnika, 15 najkvalitetnijih projekata StartIT@PICS akademije (projekta ICT Županija), među kojima i projekt "Plaja" (Plaža) Dejana Grepe, nastavit će dalje kroz osmotjednu akademiju i u konačnici se boriti za nagradni fond od 35 tisuća kuna.

Govoreći o svom projektu "Plaža", Dejan Grepo je kazao kako ovakva iskustva sudionike akademije tjeraju da budu kreativni, dok je znanje koje usvoje neprocjenjivo.

-    Preko 15 godina se bavim turizmom i upoznat sam s problematikom i pitanjima gosta. Mogu reći da 99 posto njih najprije pita: "Gdje je plaža?". Moja aplikacija im odgovara upravo na to pitanje. S tim da postoje razni filteri, kakav tip plaže, udaljenost... Aplikacija radi i offline, te se sama ažurira, kazao je Grepo potvrdivši vrijednost projekta kao što je StartIT@PICS akademija za razvoj poduzetnika početnika.

Nastavkom akademije, odabrani sudionici steći će ne samo poslovna znanja, već i iskustva putem mentoriranja od strane iskusnih tehnoloških mentora, prijeko potrebna da se nose sa svim izazovima koje im tržište tehnologije nudi. ICT Županija, koja od početka jeseni intenzivno provodi svoju strategiju razvoja poduzetničkog ekosustava, ali i poticanja poduzetničkog mindseta, potrudila se da startup timove spoji sa svim potrebnim akterima kako bi im pomogla u lansiranju vlastitog poslovanja.

Voditelj projekta ICT Županije Damir Brčić je iznimno zadovoljan što su se na akademiju prijaviti raznovrsni projekti iz svih sfera života od kojih neki rješavaju najaktualnije društvene probleme, od korona situacija, preko ekologije do raznih kreativnih društveno korisnih.

- Sve ideje intenzivno koriste IT i nove tehnologije, a  posebno raduje i upotreba umjetne inteligencije i računalnog vida za rješavanje problema u nekim od projekata. Lijepo je vidjeti da je IT i dalje itekako živ na ovim prostorima, a nedavno otvaranje Tehnološkog parka na Spinutu i njegovo partnerstvo sa ICT Županijom samo će biti dodatni vjetar u leđa svim postojećim, ali i novim IT projektima. Moja je poruka, stoga, ne bojte se odvažiti i zamisliti nekakav bolji svijet kojem i sami možete doprinijeti, a Splitsko-dalmatinska županija kroz projekt ICT županija će vam pomoći u realizaciji te ideje, kazao je Brčić.

Projekti, odnosno pojedinci i timovi će se boriti za nagradni fond od 35 tisuća kuna. Najboljima ide 20, drugom mjestu pripada 10 dok će trećeplasirani projekt i ideja osvojiti pet tisuća kuna, koji će im biti ona prva i najbitnija financijska injekcija za početak razvoja vlastitog projekta.

Više na poveznici