U fokusu

Na Benama je u funkciji novo vježbalište na otvorenom, Splićani su ga već isprobali iz prve ruke...

5. veljače 2021.

U uvali Bene okončani su radovi na uređenju novog vježbališta na otvorenom koje je realizirano u sklopu projekta "Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti" gdje je Grad Split jedan od projektnih partnera.

Vježbalište je smješteno u neposrednoj blizini autobusnog okretišta na Benama, te ima pet tipova podesta s različitim spravama za vježbanje.

Novo vježbalište za rekreativce i sportaše, a koji već uživaju u novim spravama, obišao je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara uz pratnju pročelnica Službe za međunarodne i EU projekte Radojke Tomašević te savjetnika za EU fondove Krešimira Budiše. Vrijednost ugovora ovog dijela projekta je 360 tisuća kuna, bez PDV-a.

image

 Grad Split

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti projekta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a čiji je cilj održivo korištenje prirodne baštine kako bi se doprinijelo održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.

Podsjećamo, osnovni cilj projekta "Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti" je održivo korištenje prirodne baštine kako bi se doprinijelo održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.

Specifični cilj projektnog prijedloga je povećati privlačnost i obrazovni kapacitet te uspostaviti bolje upravljanje posjetiteljima prirodne baštine, pri čemu je projekt usmjeren na razvijanje javne svijesti o važnosti očuvanja bioraznolikosti i georaznolikosti kroz promociju park-šume Marjan.

image

 Grad Split

Projekt revitalizacije Marjana financira se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj te je ukupno težak 26,6 milijuna kuna, od čega je EU sufinanciranje čak 15,8 milijuna.

S novim vježbalištem pod otvorenim nebom, Splićani, mali i veliki, imaju razlog više za provesti ugodne trenutke na Marjanu.

image

 Grad Split

Izvor: Slobodna Dalmacija