U fokusu

Obavijest UO za turizam i pomorstvo SDŽ koncesionarima i jedinicama lokalne samouprave na pomorskom dobru u vrijeme epidemije COVID-19

1. lipnja 2020.

Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ) upoznao je sve nadležne predstavnike jedinica lokalne samouprave na pomorskom dobru na području županije i koncesionare na pomorskom dobru s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) posebice u dijelu koji se odnosi na kupanje u moru tijekom koronavirusa (COVID-19) radi zaštite osoblja i posjetitelja, kao i s preporukama za rad ugostiteljski objekata s terasama ili bez njih.

Preporuke su objavljene na poveznici HZJZ-a: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/.

U dopisu upućenom jedinicama lokalne samouprave na pomorskom dobru, uz zahtjev za pridržavanje preporuka i redovno praćenje eventualno novih na istoj mrežnoj stranici, UO za turizam i pomorstvo SDŽ također traži angažman pripadnika Civilne zaštite i/ili njihovih zaposlenika u provođenju usvojenih naputaka HZJZ-a kako bi zajedničkim snagama doprinijeli sigurnosti posjetitelja.

Od koncesionara na pomorskom dobru, uz redovito praćenje poreporuka HZJZ-a, ističe se obveza mjerenja kakvoće mora sukladno odredbama Ugovora o koncesiji, Pravilnika o gospodarskom korištenju ili gradnji građevina i posebnoj upotrebi pomorskog dobra na području SDŽ te preporukom za kupanje u moru i kopnenim površinskim vodama tijekom epidemije COVID-10 do 14. svibnja 2020. godine.

Službenici Upravnog odjela za turizam i pomorstvo SDŽ, kako najavljuju, kontrolirat će provođenje navedenih preporuka HZJZ-a.

Dopis jedinciama lokalne samouprave na pomorskom dobru

Dopis koncesionarima na pomorskom dobru