U fokusu

Projekt "Pomorsko je dobro" predstavljen na Drugom hrvatskom ronilačkom kongresu

8. listopada 2021.

Projekt "Pomorsko je dobro" Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ), jedini te vrste u Hrvatskoj, predstavljen je danas na Drugom hrvatskom ronilačkom kongresu koji se održava u Rijeci. Projekt usmjeren na učinkovito upravljanje i zaštitu pomorskog dobra, prezentirao je Tomislav Vidić iz Upravnog odjela za turizam i pomorstvo SDŽ.

Tijekom svoje prezentacije, posebno se osvrnuo na web aplikaciju osmišljenu s ciljem otklanjanja svih nejasnoća tko gospodari pomorskim dobrom Splitsko-dalmatinske županije koja zauzima trećinu državnog mora.

– Prva smo i jedina županija s online aplikacijom na kojoj su objavljene sve koncesijame za korištenje pomorskog dobra. Aplikacija sadrži 1418 mikro lokacija koncesija i koncesijskih odobrenja. Želja nam je omogućiti građanima da prijave sumnje devastacije i bilo kakve probleme na pomorskom dobru. Izrađeno je 27 planova upravljanja pomorskim dobrom. Ovom aplikacijom svaki građanin u realnom vremenu može prijaviti devastaciju koja će odmah biti proslijeđena nadležnim službama na intervenciju, naglasio je Vidić.

Kongres se provodi u organizaciji Agencije Promocija ronjenja, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka, DC Marco Polo i Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic, a obrađuju se brojne teme vezane uz ronjenje u Hrvatskoj i regiji, dok će sudionici kongresa imati priliku saznati najnovije informacije na zanimljivim predavanjima i sudjelovati u raspravama.

Kongres je otvoren panelom Jačanje kapaciteta ponude. Pozdravili su ga ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite u Ministarstvu unutarnjih poslova, Damir Trut te riječki gradonačelnik Marko Filipović. Na skupu sudjeluju i državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak, Dajana Marin iz Uprave za održivi razvoj pri Ministarstvu turizma i sporta i Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar.

Foto: Doktore hitno!