U fokusu

Raspisan natječaj za radove na prvoj dionici ceste Pučišća-Povlja

6. travnja 2020.

Županijska uprava za ceste Split objavila natječaj za radove na prvoj dionici ceste Pučišća-Povlja. Radovi obuhvaćaju izgradnju prometnice s pratećom infrastrukturom 10 i 35 kV kabela, izmještanje dalekovoda, postavljanje distributivne telekomunikacijske kanalizacije i javne rasvjete ukupne procijenjene vrijednosti 40.755.344,00 kn bez PDV-a, odnosno 50.944.180,00 kn s PDV-om.

Projekt se financira temeljem ugovora potpisanog u srpnju prošle godine kojim je Ministarstvo prometa za ovaj projekt odobrilo ukupno cca 61 milijun kuna, od čega 85% iz Kohezijskog fonda EU, a 15% iz državnog proračuna (ostatak sredstava odobren je za već riješeni otkup zemljišta, nadzor, vidljivost i vođenje projekta). U siječnju je provedeno prethodno savjetovanje u postupku nabave za radove, a u ožujku je završila ex-ante kontrola Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU).

Ovo je najveći javni projekt na Braču u zadnjih četvrt stoljeća. Hvala još jednom svima: Vladi RH, Ministarstvu prometa, Splitsko-dalmatinskoj županiji i Županijskoj upravi za ceste koja je prva u RH povukla sredstva za ceste na otocima iz ovog fonda. Vjerujem da upravo ovakvi, dobro i pravovremeno pripremljeni projekti sa velikim udjelom vanjskog financiranja mogu dati novu dinamiku gospodarstvu koje je snažno pogođeno trenutnom krizom.

Foto: uvala Luke s pogledom na Povlja