Ciklus radionica za djecu “Zagrli more srijedom”

U sklopu Mediteranskog dana obale 25. rujna 2019. godine u Gradskoj knjižnici “Marka Marulića” održat će se ciklus radionica, rasprava, igraonica i informativnih druženja za djecu 5. i 6. razreda osnovnih škola sa predavačima i voditeljima raznih profila. Akcija “Zagrli more srijedom” organizirat će se u razdoblju od 25. rujna do 27. studenog 2019. godine, svake srijede u GK “Marka Marulića”, Odjel za djecu i mlade u Ulici slobode 2 u Splitu i to od 18:00 do 19:00 sati.

Radionice će voditi filozofi Bruno Ćurko, Josip Guć i Duje Jurković te morska biologinja Marija Kragić uz brojne goste predavače.

Sudjelovanjem na radionicama, mali polaznici će učiti promišljanju o prostoru, o vlastitom odnosu prema moru i obali, o važnosti mora za život čovjeka, raspravljat će o zaštiti okoliša, razvijati kritičko mišljenje, te se informirati o svim pitanjima od javnog interesa koja se tiču mora, obalnog pojasa, prirode i utjecaja čovjeka na oblikovanje prostora i života u njemu.

Organizatori akcije “Zagrli more” su PAP/RAC, Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije kroz projekt “Pomorsko je dobro”, Mala filozofija, Centar za integrativnu bioetiku i Gradska knjižnica “Marka Marulića”.

Program radionica “Zagrli more srijedom”, možete preuzeti ovdje.

Podijeli sadržaj

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Scroll to Top