Održani radni sastanci povodom donošenja nove Uredbe o postupku davanja koncesijskog odobrenja na pomorskom dobru

Nacrt Uredbe predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture predstavili u Šibensko – kninskoj županiji.

Dana 28. i 29. ožujka šibensko – kninski župan Goran Pauk i suradnici održali su radne sastanke sa predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, pomoćnikom ministra Anđelkom Petrinićem i njegovim suradnicima na temu nacrta nove Uredbe o postupku davanja koncesijskog odobrenja na pomorskom dobru, provedbe postupka dodjele koncesijskih odobrenja na području gradova i općina te pripreme za nadolazeću sezonu 2019.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izradilo je tekst nove Uredbe o postupku davanja koncesijskog odobrenja na pomorskom dobru u cilju rješavanja dijela problema u primjeni važeće Uredbe koji su se u praksi pojavljivali.

Nacrt Uredbe i prijedlozi predstavljeni su u našoj županiji, a na sastanku su sudjelovali predstavnici gradova Šibenik, Vodice i Skradin, predstavnici općina Tisno, Murter – Kornati, Tribunj, Bilice, Primošten i Rogoznica i predstavnici Lučke kapetanije Šibenik i Lučke uprave Šibensko – kninske županije.

Također, u petak 29. ožujka predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture gradova održali su radni sastanak sa predstavnicima šest jadranskih županija. Uz Šibensko – kninsku županiju sastanku su nazočili pročelnici iz Istarske, Primorsko – goranske, Zadarske, Splitsko – dalmatinske i Dubrovačko – neretvanske županije.

Radna rasprava pokazala je različitosti između obalnih županija, a koji su dali svoje prijedloge i sugestije kojima će se nacrt Uredbe dopuniti prije nego se isti uputu na javno savjetovanje.

Tijekom dvodnevnog boravka u Šibensko – kninskoj županiji, članovi radne skupine posjetili su radove u luci Vrnaža na području grada Šibenika te u općini Murter – Kornati proširenje luke otvorene za javni promet te infrastrukturni zahvat dogradnje glavne rive.

Izvor:
http://sibensko-kninska-zupanija.hr/arhiva-novosti/odrani-radni-sastanci-povodom-donoenja-nove-uredbe-o-postupku-davanja-koncesijskog-odobrenja-na-pomorskom-dobru/2533.html

Podijeli sadržaj

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Scroll to Top