Predstavnici SDŽ na Adriaspillconu 2019 o onečišćenju Jadrana uljima i opasnim tvarima

Predstavnici Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ), Upravnog odjela za turizam i pomorstvo, sudjelovali su u radu 4. Jadranske konferencije o onečišćenju Jadrana uljima i opasnim tvarima (Adriaspillcon 2019) održane u Opatiji od 28. do 30. svibnja 2019. godine koja je okupila 135 sudionika iz zemalja Jadranske regije (Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Italije i Slovenije), kao i drugih europskih država te Kanade i SAD-a.

Na konferenciji je još jednom potvrđeno da Republika Hrvatska ima ključnu ulogu u nastojanjima za očuvanjem Jadranskog mora kroz prevenciju i spremnost na reagiranje u slučaju bilo kakvih incidenata.

Konferencija Adriaspillcon koja se održava svake tri godine predstavlja najvažnije međunarodno okupljanje sudionika u nacionalnim i regionalnim sustavima prevencije, pripravnosti i reagiranja na iznenadna onečišćenja Jadranskog mora. Skup je organizirao Jadranski edukativno-istraživački centar za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora (ATRAC-a) uz pokroviteljstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH, Primorsko-goranska županije, Grada Opatije te globalnih organizacija koje djeluju na području unaprjeđenja sustava pripravnosti i reagiranja na iznenadna onečišćenja mora (IMO, REMPEC, EMSA, ITOPF, IPIECA, IOPC Funds, ISCO, CEDRE, MOIG).

Podijeli sadržaj

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Scroll to Top