Besplatne biorazgradive pepeljare na supetarskim plažama uz pomoć SDŽ

Ekološko - edukativni projekt "Dica mora" zajednički je projekt Grada Supetra, Turističke zajednice Grada Supetra, Komunalnog društva „Grad“, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar i Kluba za športski ribolov na moru „Arbun“. Posljednjih nekoliko godina projekt sufinancira Splitsko-dalmatinska županija (SDŽ) kroz Program razvoja, zaštite i valorizacije pomorske baštine na području SDŽ.

Obzirom da se godišnje u svijetu baci više od 5,7 bilijuna opušaka, a opušcima treba 10 godina da se razgrade, s ciljem smanjenja broja opušaka koji završe u more postavili smo nosače s info tablama i besplatnim pepeljara na dvije lokacije u Supetru: plaža Tri mosta te plaža Acapulco. Pepeljare s uputama za jednostavno sastavljanje te nakon korištenja bacanje u kante za smeće, izrađene su od biorazgradivog papira te će biti dostupne i u Turističkoj zajednici Grada Supetra. 

Pozivaju se pušači da koriste besplatne pepeljare i na taj način doprinesu očuvanju prirode i okoliša na otoku Braču jer plaža nije pepeljara.