Ciklus radionica za djecu "Zagrli more srijedom"

U sklopu Mediteranskog dana obale 25. rujna 2019. godine u Gradskoj knjižnici "Marka Marulića" održat će se ciklus radionica, rasprava, igraonica i informativnih druženja za djecu 5. i 6. razreda osnovnih škola sa predavačima i voditeljima raznih profila. Akcija "Zagrli more srijedom" organizirat će se u razdoblju od 25. rujna do 27. studenog 2019. godine, svake srijede u GK "Marka Marulića", Odjel za djecu i mlade u Ulici slobode 2 u Splitu i to od 18:00 do 19:00 sati. Radionice će ...

U sklopu Mediteranskog dana obale 25. rujna 2019. godine u Gradskoj knjižnici "Marka Marulića" održat će se ciklus radionica, rasprava, igraonica i informativnih druženja za djecu 5. i 6. razreda osnovnih škola sa predavačima i voditeljima raznih profila. Akcija "Zagrli more srijedom" organizirat će se u razdoblju od 25. rujna do 27. studenog 2019. godine, svake srijede u GK "Marka Marulića", Odjel za djecu i mlade u Ulici slobode 2 u Splitu i to od 18:00 do 19:00 sati.

Radionice će voditi filozofi Bruno Ćurko, Josip Guć i Duje Jurković te morska biologinja Marija Kragić uz brojne goste predavače.

Sudjelovanjem na radionicama, mali polaznici će učiti promišljanju o prostoru, o vlastitom odnosu prema moru i obali, o važnosti mora za život čovjeka, raspravljat će o zaštiti okoliša, razvijati kritičko mišljenje, te se informirati o svim pitanjima od javnog interesa koja se tiču mora, obalnog pojasa, prirode i utjecaja čovjeka na oblikovanje prostora i života u njemu.

Organizatori akcije "Zagrli more" su PAP/RAC, Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije kroz projekt "Pomorsko je dobro", Mala filozofija, Centar za integrativnu bioetiku i Gradska knjižnica "Marka Marulića".

Program radionica "Zagrli more srijedom", možete preuzeti ovdje.