Predstavnici SDŽ na Adriaspillconu 2019 o onečišćenju Jadrana uljima i opasnim tvarima

Predstavnici Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ), Upravnog odjela za turizam i pomorstvo, sudjelovali su u radu 4. Jadranske konferencije o onečišćenju Jadrana uljima i opasnim tvarima (Adriaspillcon 2019) održane u Opatiji od 28. do 30. svibnja 2019. godine koja je okupila 135 sudionika iz zemalja Jadranske regije (Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Italije i Slovenije), kao i drugih europskih država te Kanade i SAD-a. Na konferenciji je još jednom potvrđeno da ...

Predstavnici Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ), Upravnog odjela za turizam i pomorstvo, sudjelovali su u radu 4. Jadranske konferencije o onečišćenju Jadrana uljima i opasnim tvarima (Adriaspillcon 2019) održane u Opatiji od 28. do 30. svibnja 2019. godine koja je okupila 135 sudionika iz zemalja Jadranske regije (Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Italije i Slovenije), kao i drugih europskih država te Kanade i SAD-a.

Na konferenciji je još jednom potvrđeno da Republika Hrvatska ima ključnu ulogu u nastojanjima za očuvanjem Jadranskog mora kroz prevenciju i spremnost na reagiranje u slučaju bilo kakvih incidenata.

Konferencija Adriaspillcon koja se održava svake tri godine predstavlja najvažnije međunarodno okupljanje sudionika u nacionalnim i regionalnim sustavima prevencije, pripravnosti i reagiranja na iznenadna onečišćenja Jadranskog mora. Skup je organizirao Jadranski edukativno-istraživački centar za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora (ATRAC-a) uz pokroviteljstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH, Primorsko-goranska županije, Grada Opatije te globalnih organizacija koje djeluju na području unaprjeđenja sustava pripravnosti i reagiranja na iznenadna onečišćenja mora (IMO, REMPEC, EMSA, ITOPF, IPIECA, IOPC Funds, ISCO, CEDRE, MOIG).