SDŽ dodijelila 12,78 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte na pomorskom dobru

Splitsko-dalmatinska županija sufinancirat će projekte na pomorskom dobru u ukupnom iznosu od 12,78 milijuna kuna, od čega s 8,5 milijuna kuna kapitalne projekte te s 4,28 milijuna kuna projekte na pomorskom dobru jedinica lokalne samouprave. Odluku o odabiru projekata i raspodjeli sredstva iz Programa sufinanciranja kapitalnih projekata na pomorskom dobru na području Splitsko-dalmatinske županije donijela je Županijska skupština na sjednici 31. srpnja 2019. godine, dok je odluku o ...

Splitsko-dalmatinska županija sufinancirat će projekte na pomorskom dobru u ukupnom iznosu od 12,78 milijuna kuna, od čega s 8,5 milijuna kuna kapitalne projekte te s 4,28 milijuna kuna projekte na pomorskom dobru jedinica lokalne samouprave.

Odluku o odabiru projekata i raspodjeli sredstva iz Programa sufinanciranja kapitalnih projekata na pomorskom dobru na području Splitsko-dalmatinske županije donijela je Županijska skupština na sjednici 31. srpnja 2019. godine, dok je odluku o raspodjeli sredstava iz Programa sufinanciranja projekata na pomorskom dobru na području Splitsko-dalmatinske županije za 2019. godinu 30. kolovoza donio župan Blaženko Boban.

Među kapitalnim projektima, bespovratnim sredstvima u visini 1,5 milijuna kuna sufinancirat će se uređenje plaže Brzet u Omišu, s tri milijuna kuna izgradnja lukobrana športske luke Brigi Lokvice u Trogiru, dva milijuna kuna izdvojit će se za uređenje obalnog pojasa od marine do "Gospina potoka" u općini Tučepi te s dva milijuna kuna za uređenje i izgradnju plaže uvale Glavice u Kaštel Lukšiću.

Vrijednosti bespovratnih potpora za 29 projekata jedinica lokalne samouprave kreću se od 15.000 kn namijenjenima nadohrani dijela plaže u Bolu na Braču do 600.000 kn za projekt hitne sanacije, uređenja i projektiranja pomorskog dobra grada Splita.