Splitski osnovnoškolci na "Morskoj bajkaonici" učili o morskoj tradiciji i baštini u Hrvatskoj te o potrebi očuvanja Jadrana za buduće generacije

U suradnji s  Muzejom hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu (MHAS), Upravni odjel za turizam, pomorstvo i promet Splitsko-dalmatinske županije organizirao je "Morsku bajkaonicu", edukativnu i kreativnu radionicu za male splitske osnovnoškolce. Radionica, održana u subotu u MHAS-u povodom Dana planeta Zemlje, izazvala je velik interes među učenicima od 1. do 4. razreda osnovnih škola koji su se kroz dva školska sata upoznavala s morskom tradicijom i baštinom u Hrvatskoj te o potrebi očuvanja mora i njegovog okoliša za buduće generacije.

Kroz edukativni, kreativni i zabavni dio radionice "Morska bajkaonica" vodila ih je  pripovjedačica i dramska pedagoginja Jasmina Aleksandra Žiljak. Djeca su kroz umjetnički i interaktivan način učila o baštinskoj i eko priči Jadranskog mora.

Nakon  pripovijedanja i razgovara o važnosti očuvanja našeg mora i o tome što mi možemo učiniti za život u skladu s prirodom, djeca su s neskrivenim zadovoljstvom i uz mnoštvo osmjeha prionula kreativnom izražavanju kroz dramske igre, ples, pokret i glazbu, a na kraju i likovnom izričaju uz korištenje drvenih bojica i bilježnica.

Edukativna i kreativna radionica "Morska bajkaonica" organizirana je u sklopu projekta "Pomorsko je dobro" Splitsko-dalmatinske županije.