Splitsko-dalmatinska županija podržala film “Kuće svijetla, priča o hrvatskim svjetionicima” za promidžbu hrvatskog turizma

Splitsko-dalmatinska županija podržala film “Kuće svijetla, priča o hrvatskim svjetionicima” za promidžbu hrvatskog turizma

Splitsko-dalmatinska županija podržala je, odnosno sudjelovala u financiranju filma “Kuće svijetla, priča o hrvatskim svjetionicima” redatelja Jakova Sedlara, priču o 48 hrvatskih svjetionika koja će ove godine biti glavna turistička reklama Hrvatske. 

“Ja sam redatelj, snimatelji su Marijo Krišto i Darko Vukadinović”, kaže za Narod.hr ugledni hrvatski redatelj Jakov Sedlar s kojim smo razgovarali o njegovom novom filmu “Kuće svijetla, priča o hrvatskim svjetionicima”.

“U filmu nastupaju legendarni glumci Franco Nero, James Earl Jones, te Magdalena Modrić i Uršula Najev. Producenti su Oluja film te Croatia film i video. Izvršni su producenti Željko Zima i Fran Juraj Prižmić. Film traje 50 minuta, a sniman je šest mjeseci na svih 48 lokacija. Premijera je trebala biti 15. siječnja u povodu 30. obljetnice priznanja Hrvatske, ali je odgođena zbog koronamjera i ograničenja. Inače, premijere će biti u Zagrebu, Splitu, Tel Avivu, New Yorku, Berlinu, Bruxellesu i Los Angelesu”, ističe Sedlar.

Atraktivne lokacije

“Film su financijski pomogli realizirati: Plovput-Split, Hrvatska turistička zajednica, Frank Lulić, Anton Kikaš, Ante Zovko, Drago i Vinko Tolj, Marko Franović”, dodaje Sedlar, te otkriva da je to tek najava za film “Kuće svijetla, priča o hrvatskim svjetionicima”, koji traje 50 minuta.

“Godinu dana sam snimao svih 48 hrvatskih svjetionika, a svih 48 sagradila je Austro Ugarska!”, zaključno ističe Sedlar.

Film je sniman na atraktivnim lokacijama uz majstora i direktora fotografije Marija Krišta, a pjesmu izvodi mlada splitska glumica i pjevačica Uršula Najev.

Cijeli će film ove godine biti glavna turistička reklama Hrvatske.

Video

Izvor: Narod.hr