VELIKO PRIZNANJE Prekrasna bračka plaža proglašena najljepšom na svijetu

Prema rezultatima dobivenim provedenom anketom među 1,5 milijuna korisnika društvenih mreža, prije prikupljenih podataka iz medija i doprinosa vlastita uredničkog tima, globalna putnička web-stranica Big 7 Travel objavila je svoju službenu top-listu “Top 50 plaža na svijetu 2019.”, na kojoj je Zlatni rat na otoku Braču zauzeo prvo mjesto. – Zlatni rat je najspektakularnija hrvatska plaža. Lijepom i jedinstvenom ne čini ju samo njezin oblik. Šljunkovita plaža okružena je kristalno bistrim ...

Prema rezultatima dobivenim provedenom anketom među 1,5 milijuna korisnika društvenih mreža, prije prikupljenih podataka iz medija i doprinosa vlastita uredničkog tima, globalna putnička web-stranica Big 7 Travel objavila je svoju službenu top-listu “Top 50 plaža na svijetu 2019.”, na kojoj je Zlatni rat na otoku Braču zauzeo prvo mjesto. – Zlatni rat je najspektakularnija hrvatska plaža. Lijepom i jedinstvenom ne čini ju samo njezin oblik. Šljunkovita plaža okružena je kristalno bistrim morem, čija se boja iz tirkiznog mijenja u tamnoplavu na samo 10-20 metara. Desetljećima stari borovi pružaju sjenu, ali rijetko tko želi izići iz toplog mora ovdje. Jasno je zašto je ovo najbolja plaža na svijetu 2019. godine – piše Big 7 Travel.

Vrlo raznolika top-lista donosi plaže s crnim pijeskom, gradske plaže i otočne plaže. Na drugom mjestu našla se plaža Whitehaven Beach na otoku Whitsunday u Australiji. Treće mjesto drži plaža Fig Tree Bay u Protarasu na Cipru. Četvrto mjesto zauzima zaljev Grace na otocima Turks and Caicos, a Secret Lagoon u arhipelagu El Nido (Palawan) na Filipinima na petom je mjestu. Možda najneobičnija plaža na šestom je mjestu: Reynisfjara na Islandu. Riječ je o nevjerojatnom prizoru plaže s crnim pijeskom iz kojeg vire bazaltne stijene. Sedma je plaža Source d’Argent na Sejšelima, a osma je meksička Playa Ruinas u Quintana Roo. Top deset plaža na svijetu zaokružuje plaža Kanuhura Maldives na atolu Lhaviyani, naravno na Maldivima, na devetom mjestu. Deseto mjesto drži Big Beach na Bahamima, gdje doslovce možete plivati sa svinjama koje tamo žive. Na prestižnoj listi našla se još jedna plaža s jadranske obale: Jagodna na Hvaru. “Hvar je prepun savršenih plaža. Ova se nalazi između Sv. Nedjelje i Ivan Dolca, a odlikuje ju kristalno more i borova šuma. More je toplo, dok je pijesak kristalno čist”, stoji u opisu uz još jednu našu plažu. Lista od 50 plaža je svojevrsni vodič za savršeni odmor.

Izvor: Dalmacijadanas.hr